Кулинарни рецепти » Плодов пудинг с ванилен сос

 Плодов пудинг с ванилен сос

Продукти:

• 700-800 г сладки ябълки
• 1 пакетче краве масло
• 1 пакетче бишкоти

За соса:

• 300 мл прясно мляко
• 3 жълтъка
• 1 к.ч. захар
• 150 мл сметана
• 1-2 ванилии

Начин на приготвяне:

Обелваме измитите ябълки и ги настъргваме на ситно ренде. Настъргваме ситно и бишкотите и ги изпържваме в по-голямата част от маслото.

Застиламе дъното на намаслена форма за пудинг с половината от бишкотите. Разпределяме отгоре ябълковото пюре и покриваме с останалите бишкоти. Печем пудинга около 30 мин в слаба фурна.

Поднасяме го с ванилен сос, приготвен по следния начин: Разбиваме на водна баня жълтъците заедно със захарта. Прибавяме горещото мляко и бием, докато сосът се сгъсти. Оставяме готовия сос да изстине и след това прибавяме разбитата сметана и ароматизираме с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало