Кулинарни рецепти » Марсилски пудинг с ягоди

 Марсилски пудинг с ягоди

Продукти:

• 4 ч.ч. прясно мляко
• 4 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 ч.ч. кристална захар
• 4 яйца
• 3-4 с.л. счукани орехови ядки
• 1-2 с.л. стафиди
• 30 г краве масло
• 500 г ягоди
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото и натрошаваме в него хляба. Прибавяме кристалната захар и 1 щипка сол и като бъркаме варим, докато получим гъста кашообразна маса. Отстраняваме я от огъня и когато изстине прибавяме към нея разбитите жълтъци, а след това – разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме половината от сместа в намаслена и поръсена с галета пръстеновидна форма. Поръсваме със стафидите и счуканите орехови ядки и заливаме с останалата част от сместа. Отгоре нареждаме настърганото на люспици масло. Печем пудинга в предварително загрята силна фурна, след което го изваждаме, оставяме го да изстине и го обръщаме върху подходящ поднос.

Поръсваме ягодите с пудра захар и ги оставяме да пуснат сока си. След това ги нареждаме във вътрешността на пръстена. Отделения ягодов сок разбиваме със сметаната и заливаме с тази смес ягодите в пудинга. Украсяваме отгоре с няколко цели ягоди, поръсваме с ром и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало