Кулинарни рецепти » Марсилски пудинг с ягоди

 Марсилски пудинг с ягоди

Продукти:

• 4 ч.ч. прясно мляко
• 4 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 ч.ч. кристална захар
• 4 яйца
• 3-4 с.л. счукани орехови ядки
• 1-2 с.л. стафиди
• 30 г краве масло
• 500 г ягоди
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото и натрошаваме в него хляба. Прибавяме кристалната захар и 1 щипка сол и като бъркаме варим, докато получим гъста кашообразна маса. Отстраняваме я от огъня и когато изстине прибавяме към нея разбитите жълтъци, а след това – разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме половината от сместа в намаслена и поръсена с галета пръстеновидна форма. Поръсваме със стафидите и счуканите орехови ядки и заливаме с останалата част от сместа. Отгоре нареждаме настърганото на люспици масло. Печем пудинга в предварително загрята силна фурна, след което го изваждаме, оставяме го да изстине и го обръщаме върху подходящ поднос.

Поръсваме ягодите с пудра захар и ги оставяме да пуснат сока си. След това ги нареждаме във вътрешността на пръстена. Отделения ягодов сок разбиваме със сметаната и заливаме с тази смес ягодите в пудинга. Украсяваме отгоре с няколко цели ягоди, поръсваме с ром и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало