Кулинарни рецепти » Руло с ябълкова плънка

 Руло с ябълкова плънка

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 3 яйца
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г брашно
• 50-60 г масло
• 50 г стафиди
• 1 белтък
• половин лимон
• канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване жълтъците с пудрата захар, прибавяме белтъците, разбити на гъст сняг и брашното, като бъркаме непрекъснато.

Изсипваме сместа в тава върху хартия, намазана с масло и я печем около 20 минути в умерена фурна. Обръщаме изпечения пандишпан върху кърпа и отделяме внимателно хартията.

Обелваме ябълките, почистваме ги от семките, нарязваме ги на тънки филийки и ги задушаваме до омекване с маслото. Прибавяме стафидите, лимона и канелата.

Нареждаме сместа върху пандишпана и внимателно навиваме рулото, докато е още топло. Оставяме го да изстине. По желание го намазваме с маслен крем, шоколадова или друга глазура.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало