Продукти:
• 1 кг ябълки
• 3 яйца
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г брашно
• 50-60 г масло
• 50 г стафиди
• 1 белтък
• половин лимон
• канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване жълтъците с пудрата захар, прибавяме белтъците, разбити на гъст сняг и брашното, като бъркаме непрекъснато.
Изсипваме сместа в тава върху хартия, намазана с масло и я печем около 20 минути в умерена фурна. Обръщаме изпечения пандишпан върху кърпа и отделяме внимателно хартията.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семките, нарязваме ги на тънки филийки и ги задушаваме до омекване с маслото. Прибавяме стафидите, лимона и канелата.
Нареждаме сместа върху пандишпана и внимателно навиваме рулото, докато е още топло. Оставяме го да изстине. По желание го намазваме с маслен крем, шоколадова или друга глазура.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...