Кулинарни рецепти » Орехово козуначено руло

 Орехово козуначено руло

Продукти:

• 1 кг готово козуначено тесто
• 500 г счукани орехови ядки
• 250 г захар
• 2 ч. л. канела
• 80 мл прясно мляко
• 1 разбит жълтък
• захар за поръсване
• малко олио за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Смесваме орехите, захарта, канелата и прясното мляко, слагаме ги на огъня и бъркаме, докато станат на гъста каша.

Козуначеното тесто разстиламе върху намазан с олио плот. Трябва да получим кора, дебела около 1 см. Намазваме с приготвената смес от орехи на слой с дебелина около 2 см. Завиваме на руло и слагаме в намазана с олио тава. Оставяме на топло да втаса.

Намазваме с разбития жълтък, поръсваме със захар и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало