Продукти:
• 8 яйца
• 12 с.л. захар
• 5 равни с.л. брашно
• 3 с.л. какао
• 1 пакетче стафиди
• половин пакетче лешници
Начин на приготвяне:
Заливаме 8 с.л. захар с 1 к.ч. вода и варим до гъста каша. Добавяме какаото. Снемаме от огъня.
Постепенно добавяме жълтъците, захарта (останалите 4 лъжици), брашното, стафидите и нарязаните на малки парченца лешници. Накрая прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци.
Изсипваме в намазана тавичка и печем на умерена фурна 25 минути. Когато поизстине, обръщаме върху кърпа, намазваме с течен шоколад или сметана и навиваме на руло.
Поръсваме с начукани ядки, настърган шоколад или кокосови стърготини.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...