Продукти:
• 8 яйца
• 12 с.л. захар
• 5 равни с.л. брашно
• 3 с.л. какао
• 1 пакетче стафиди
• половин пакетче лешници
Начин на приготвяне:
Заливаме 8 с.л. захар с 1 к.ч. вода и варим до гъста каша. Добавяме какаото. Снемаме от огъня.
Постепенно добавяме жълтъците, захарта (останалите 4 лъжици), брашното, стафидите и нарязаните на малки парченца лешници. Накрая прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци.
Изсипваме в намазана тавичка и печем на умерена фурна 25 минути. Когато поизстине, обръщаме върху кърпа, намазваме с течен шоколад или сметана и навиваме на руло.
Поръсваме с начукани ядки, настърган шоколад или кокосови стърготини.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...