Продукти:
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 90 г грис
• 15 г пудра захар
• 15 г краве масло
• конфитюр от кайсии
• черешова ракия
• бадеми
Начин на приготвяне:
Затопляме млякото, прибавяме гриса и варим 5-6 мин на тих огън. После отстраняваме от огъня, прибавяме захарта и маслото, разбъркваме и оставяме сместа да се охлади. Прибавяме към охладена млечна каша разбитите жълтъци и след това съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг.
Разпределяме сместа в две намаслени тавички и изпичаме в гореща фурна. Намазваме двата горещи омлета със затоплен конфитюр, подправен с черешова ракия, слепваме ги и украсяваме с попарени и обелени бадеми.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...