Кулинарни рецепти » Пудинг от омлети

 Пудинг от омлети

Продукти:

• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 90 г грис
• 15 г пудра захар
• 15 г краве масло
• конфитюр от кайсии
• черешова ракия
• бадеми

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото, прибавяме гриса и варим 5-6 мин на тих огън. После отстраняваме от огъня, прибавяме захарта и маслото, разбъркваме и оставяме сместа да се охлади. Прибавяме към охладена млечна каша разбитите жълтъци и след това съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг.

Разпределяме сместа в две намаслени тавички и изпичаме в гореща фурна. Намазваме двата горещи омлета със затоплен конфитюр, подправен с черешова ракия, слепваме ги и украсяваме с попарени и обелени бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало