Продукти:
• 4 яйца
• 125 г пудра захар
• 125 г брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 20 г масло
• 1 щипка сол
За крема:
• 3 яйца
• 450 мл прясно мляко
• 375 г масло
• 150 г пудра захар
• 50 г пшеничено нишесте
• 3 с.л. вишновка
• 50 г какао
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
КРЕМЪТ:
Смесваме 350 мл прясно мляко, 75 г захар и щипка сол и ги кипваме. Разтваряме нишестето в 100 мл мляко, прибавяме разбитите яйца и изливаме сместа върху горещото мляко, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и продължаваме да бъркаме, за да изстине.
Стриваме маслото с останалата захар и щом започне да прави пяна, прибавяме към крема заедно с вишновката. Объркваме всичко хубаво.
РУЛОТО:
Загряваме фурната до 240 градуса.
Разбиваме жълтъците заедно със захарта, прибавяме 1/3 от брашното, след това разтопеното и изстудено масло, бакпулвера и 1/3 от разбитите на сняг белтъци. Внимателно добавяме останалото брашно и белтъците.
Вземаме лист пергаментова хартия с размер 35 х 45 см, намазваме го с масло и го разстиламе в тава. Отгоре изливаме тестото и го слагаме за 5 мин във фурната. Покриваме изпечения блат с кърпа и го оставяме да изстине.
Намазваме блата с част от крема и го навиваме от малката страна. Отрязваме 4 см от краищата и намазваме рулото с крем.
Прикрепваме отрязаните парчета към рулото и също ги намазваме с крем. С вилица правим браздички върху рулото. Посипваме го с какао и оставяме в хладилника.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...