Продукти:
• 5 яйца
• 5 с.л. захар
• 5 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 флакон сметана
За пълнежа:
• 1 ч.ч. течен бял шоколад
• 1 ч.ч. течен кафяв шоколад
• 1/2 ч.ч. смлени лешници
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с 1 с.л. вода (или жълт швепс) и 2 с.л. захар върху топла печка, докато сместа удвои обема си. После дръпваме от печката, но пак въртим телта.
Обработваме белтъците с останалата захар и прибавяме към жълтъчната смес, която сме смесили с брашното и ванилията. Разпределяме върху намаслена хартия за печене в четвъртита тава и печем на силна температура, като внимаваме да не загори.
След като изстине, отстраняваме хартията, намазваме платката с половината от лешниците и тъмен шоколад, а отгоре разпределяме белия шоколад с другата половина лешници. С помощта на навлажнена кърпа навиваме, но не стягаме много. Оставяме да престои така на хладно място.
Готовото руло украсяваме обилно със сметаната, пръскаме по малко от заделените по 1 с.л. шоколадови кремове и гарнираме с малко смлени ядки, оцветени захарни пръчици и др.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...