Кулинарни рецепти » Шоколадово руло с лешници

 Шоколадово руло с лешници

Продукти:

• 5 яйца
• 5 с.л. захар
• 5 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 флакон сметана

За пълнежа:

• 1 ч.ч. течен бял шоколад
• 1 ч.ч. течен кафяв шоколад
• 1/2 ч.ч. смлени лешници

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с 1 с.л. вода (или жълт швепс) и 2 с.л. захар върху топла печка, докато сместа удвои обема си. После дръпваме от печката, но пак въртим телта.

Обработваме белтъците с останалата захар и прибавяме към жълтъчната смес, която сме смесили с брашното и ванилията. Разпределяме върху намаслена хартия за печене в четвъртита тава и печем на силна температура, като внимаваме да не загори.

След като изстине, отстраняваме хартията, намазваме платката с половината от лешниците и тъмен шоколад, а отгоре разпределяме белия шоколад с другата половина лешници. С помощта на навлажнена кърпа навиваме, но не стягаме много. Оставяме да престои така на хладно място.

Готовото руло украсяваме обилно със сметаната, пръскаме по малко от заделените по 1 с.л. шоколадови кремове и гарнираме с малко смлени ядки, оцветени захарни пръчици и др.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало