Продукти:
• 80 г шоколад
• 80 г захар
• 80 г краве масло
• 100 г смлени орехови ядки
• 6 яйца
• 40 г галета
За соса:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 100 г шоколад
• 80 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна маслото и половината захар. Прибавяме разтопения на водна баня на тих огън шоколад и един по един отделените жълтъци. Внимателно смесваме с разбитите на гъст сняг заедно с останалата захар белтъци. Разбъркваме леко и прибавяме половината орехи и галетата.
Намазваме с мазнина и поръсваме със смлени орехи и галета купички за крем карамел. Разливаме в тях сместа така, че да ги напълни до 2/3 от обема им. Варим ги на водна баня в захлупен съд.
Варим прясното мляко за соса заедно с шоколада и захарта, докато се посгъсти. Обръщаме купичките с готовия пудинг в чинийки за сервиране и заливаме отгоре с шоколадовия сос.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...