Продукти:
• 80 г шоколад
• 80 г захар
• 80 г краве масло
• 100 г смлени орехови ядки
• 6 яйца
• 40 г галета
За соса:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 100 г шоколад
• 80 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна маслото и половината захар. Прибавяме разтопения на водна баня на тих огън шоколад и един по един отделените жълтъци. Внимателно смесваме с разбитите на гъст сняг заедно с останалата захар белтъци. Разбъркваме леко и прибавяме половината орехи и галетата.
Намазваме с мазнина и поръсваме със смлени орехи и галета купички за крем карамел. Разливаме в тях сместа така, че да ги напълни до 2/3 от обема им. Варим ги на водна баня в захлупен съд.
Варим прясното мляко за соса заедно с шоколада и захарта, докато се посгъсти. Обръщаме купичките с готовия пудинг в чинийки за сервиране и заливаме отгоре с шоколадовия сос.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...