Продукти:
• 8 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
• 1 ванилия
• 500 г кифли
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кубчета. Разбиваме яйцата със захарта, разреждаме с прясното мляко и ароматизираме с ванилията.
Изсипваме сместа в широка форма, сложена в тавичка с вода. Нарязваме кифлите на кубчета и ги изсипваме в млечно-яйчената смес. Печем до готовност на водна баня.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...