Кулинарни рецепти » Руло с праскови

 Руло с праскови

Продукти:

• 1 буркан компот от праскови
• 1 с. л. вишновка
• 3 яйца
• 100 г захар
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• половин бурканче желе от касис

Начин на приготвяне:

Отцеждаме прасковите от компота и ги напръскваме с вишновката. Отделяме 4 цели половинки,а останалите плодове нарязваме на ивици.

Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме солта, брашното и разбитите на сняг белтъци. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху намазнена пергаментова хартия и печем 8 минути в силно загрята фурна.

Изваждаме и навиваме горещия блат на руло заедно с хартията. Оставяме да изстине, развиваме, отстраняваме хартията и мажем с желето. Върху него нареждаме парченцата праскови и отново навиваме. Отгоре украсяваме с отделените половинки праскови.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало