Продукти:
• 1 буркан компот от праскови
• 1 с. л. вишновка
• 3 яйца
• 100 г захар
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• половин бурканче желе от касис
Начин на приготвяне:
Отцеждаме прасковите от компота и ги напръскваме с вишновката. Отделяме 4 цели половинки,а останалите плодове нарязваме на ивици.
Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме солта, брашното и разбитите на сняг белтъци. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху намазнена пергаментова хартия и печем 8 минути в силно загрята фурна.
Изваждаме и навиваме горещия блат на руло заедно с хартията. Оставяме да изстине, развиваме, отстраняваме хартията и мажем с желето. Върху него нареждаме парченцата праскови и отново навиваме. Отгоре украсяваме с отделените половинки праскови.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...