Продукти:
• 100 г обикновени бисквити
• 3 жълтъка
• 180 г захар
• 100 г печени лешници
• 70 г какао
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и захарта на светла пяна. Пресяваме какаото през цедка и го прибавяме в жълтъчната смес. Внимаваме да не се образуват бучки. Прибавяме омекналото на стайна температура масло на парченца, натрошените бисквити и счуканите лешници, измесваме добре и полученото тесто разделяме наполовина.
Слагаме половинките върху два листа фолио, оформяйки ги като саламчета. Завиваме и ги слагаме в хладилник поне за 6 часа. Нарязваме ги на филийки, аранжираме ги в десертна чиния, завиваме ги с готварска хартия и ги държим на студено до сервирането.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...