Кулинарни рецепти » Виенски пудинг

 Виенски пудинг

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 70 г галета
• 1 ч.ч. ром
• 30 г лешници
• 30 г какао
• 125 г пудра захар
• 30 г стафиди
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото, за да стане на пяна, добавяме галетата (предварително накисната в рома), натрошените на ситно лешници, захарта, брашното, стафидите, настърганата лимонова кора, какаото и разбитите жълтъци.

Разбъркваме сместа и внимателно съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг. Изсипваме сместа в намаслен съд и печем 25-30 минути на водна баня. Сервираме с червено вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало