Кулинарни рецепти » Козуначен пудинг с капучино

 Козуначен пудинг с капучино

Продукти:

• 1 по-стар кръгъл козунак около 250 г
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. капучино
• 1 к.ч. ром
• 3 с.л. кокосова мазнина или краве масло
• 125 г сварени портокалови кори
• 125 г бели стафиди
• сокът от 1 лимон
• ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата на пяна. Затопляме млякото в малка тенджерка, ароматизираме с ванилията и като бъркаме непрекъснато, наливаме яйцата на струйка.

Намазняваме кръгла тавичка или плитка тенджерка, на дъното слагаме стафиди, топим нарязания на филийки козунак в млечната смес и ги нареждаме на дъното на намасления съд. Върху пласта слагаме стафиди, парченца портокалова кора, напръскваме с капучино и с лимонов сок и покриваме с още един ред козуначени филийки, напоени с млечната смес. Заливаме с остатъка от тази смес.

Слагаме този съд в по-голям с вода и запичаме в умерена фурна. Изстиналия пудинг наръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало