Прoдукти:
• 500 мл прясно мляко
• 200 г ориз
• 150 г захар
• 100 г стафиди
• сол
• настъргана кора от 1 лимон
Зa крема:
• 1 л прясно мляко
• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Изсипваме ориза във врящото мляко подсладено с половината захар и 1 щипка сол. След като се свари, добавяме жълтъците, кората от лимона, стафидите и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме във форма и покриваме с останалата захар – карамелизирана. Печем 20 минути в гореща фурна.
След като изстине поставяме в тортена чиния и заливаме с крем приготвен по следния начин: Сваряваме млякото заедно със захарта и прибавяме един по един жълтъците. След като се сгъсти добавяме и ванилията.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...