Кулинарни рецепти » Тексаски пудинг

 Тексаски пудинг

Продукти:

• 1 кг готово тесто
• 450 мл обикновена сметана
• индийско орехче
• половин пакетче канела
• 2 големи яйца
• 2 жълтъка
• 30 г захар
• 2 ч.л. розова вода (по желание)

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото и го слагаме да се пече в плитка тава, от която след това ще можем лесно да го извадим. Надупчваме с вилица и печем 10-15 мин при температура 200С, докато хване лека коричка.

Разбиваме сметаната заедно с индийското орехче и канелата, прибавяме разбитите със захарта яйца и жълтъци, разбъркваме, ароматизираме с розовата вода и изсипваме сместа върху тестото.

Печем отново около 30-40 мин при температура 160С. Можем да поднесем пудинга както топъл, така и студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало