Кулинарни рецепти » Руло с плодова плънка

 Руло с плодова плънка

Продукти:

• 500 г козуначено тесто
• 1 к.ч. сушени сливи
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1 малка ябълка
• 3 с.л. захар
• настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Попарваме сливите с вряла вода и щом набъбнат им изваждаме костилките. Нарязваме ги на ситно и ги накисваме в коняка за около 2 часа. Обелената и изчистена ябълка нарязваме също на ситно и я прибавяме при сливите, заедно с настърганата лимонова кора и счуканите орехи. Разбъркваме хубаво плънката.

Втасалото тесто разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник с размери 12 на 30 см и го нарязваме на 3 ленти широки по 10 см. Слагаме плънката по дължината на всяка лента, навиваме на рула и внимателно прищипваме краищата.

Слагаме рулата в намаслена тава и ги оставяме на топло да втасват. Щом удвоят обема си, ги намазваме с разбито яйце и ги наръсваме със смлени орехи, разбъркани с кристална захар.

Загряваме фурната на 200°С, печем рулата отначало на тази температура 20 мин, после намаляваме фурната на умерена и допичаме още 20-30 мин до светлокафяво.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало