Продукти:
• 250 г брашно
• 15 г краве масло
• 2 ябълки
• 3 праскови
• 3 кайсии
• 5 сини сливи
• 1 ч.ч. сироп от малини
• 1 щипка канела
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто с брашното, маслото, солта и 1/2 ч.ч. вода. От тестото разточваме две кори, като едната е по-голяма. Обелваме плодовете и ги нарязваме на четвъртинки, а сливите - на половинки. Наливаме към тях сиропа, добавяме канелата и захарта.
Застиламе намаслена тавичка с по-голямата кора, така че да се покрият и стените на тавичката. Изсипваме сиропа с плодовете и покриваме с втората кора. Защипваме добре краищата на двете кори така, че плодовете да се покрият напълно.
Печем на водна баня при умерен огън около 2 часа. Сервираме пудинга топъл, поръсен с пудра захар.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...