Кулинарни рецепти » Пудинг с грозде

 Пудинг с грозде

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л прясно мляко
• 1 ванилия
• 1/2 лимон
• 150 г захар
• 3 с.л. брашно или нишесте
• 2 пресни яйца
• 400 г ароматно бяло грозде без семки
• 25 г краве масло
• 25 г захар
• 50 мл сухо бяло вино

Начин на приготвяне:

Възвираме 800 мл от млякото със захарта, ванилията и ситно настърганата лимонова кора. Щом кипне, намаляваме котлона и изсипваме на струйка нишестето, размито с останалото мляко на гладка кашичка. С бъркане сгъстяваме на гъст крем. Варим 5-6 мин., сваляме от котлона и оставяме крема да изстине.

Разбиваме белтъците на гъст сняг и внимателно ги прибавяме в крема. Избъркваме добре. Изплакваме пудингова форма със студена вода, изсипваме крема в нея и го оставяме за 1 час в хладилника.

Сгорещяваме маслото и пържим в него захарта, докато придобие приятно кафяв цвят. Наливаме виното, разбъркваме добре и в тази смес варим оронените и измити гроздови зърна около 2 мин.

Обръщаме пудинга върху десертна чиния и гарнираме с гроздовите зърна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало