Кулинарни рецепти » Пудинг от леща

 Пудинг от леща

Продукти:

• 250 г сварена леща
• 2 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. бели стафиди
• малко ром или коняк
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. разтопено масло
• 2 ванилии
• сметана или плодов сироп

Начин на приготвяне:

Сварената леща разбиваме с миксер на пюре и прибавяме към него брашното, бакпулвера, смлените орехови ядки, предварително накиснатите в малко ром или коняк и отцедени стафиди, 1 ч.ч. захар, 4 жълтъка, разтопеното масло, белтъците, разбити отделно с 4 с.л. захар, и ванилиите. Объркваме всичко много добре.

Изсипваме сместа в тортена форма или друг съд, намаслен и посипан с галета. Печем на слаба фурна около 40 минути. Когато изстине, нарязваме пудинга на триъгълни парчета. Гарнираме го със сметана или го заливаме с плодов сироп по желание.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало