Продукти:
• 400 г бишкоти
• 300 г краве масло
• 4 яйца
• 2 ванилии
• 50 г шоколад
• 300 г пудра захар
Начин на приготвяне:
На топло разбиваме яйцата с половината от захарта, докато се сгъстят. Маслото с останалата захар разбиваме до побеляване. Постепенно прибавяме разбитите яйца и ванилиите.
Нарязваме бишкотите на четвъртинки и също ги прибавяме към сместа. /Преди да прибавим бишкотите, отделяме малко от крема, за да намажем рулото./ Разбъркваме много добре и изсипваме върху тънка хартия, поръсена с пудра захар.
С помощта на хартията навиваме руло. След това внимателно отстраняваме хартията, намазваме отгоре рулото с отделения крем и поръсваме с настърган шоколад. Оставяме рулото да престои една нощ на хладно преди да го поднесем.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...