Кулинарни рецепти » Пън торта

 Пън торта

Продукти:

• 250 г пудра захар
• 8 яйца
• 1 с.л. брашно
• 200 г бадеми
• 2 ч.л. какао
• 1 ванилия
• 50 г галета
• 1 к.ч. мармалад
• 1 ч.ч. шоколадов крем

Начин на приготвяне:

Разбиваме 20 мин жълтъците заедно със захарта. Прибавяме брашното и ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим еднородна смес. Слагаме отгоре разбитите на сняг белтъци, сипваме смлените бадеми и галетата и внимателно разбъркваме.

Прехвърляме сместа в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия. Печем в умерена фурна, като внимаваме да не се препече. Изваждаме готовия блат заедно с хартията и го слагаме върху мокра кърпа. Намазваме бързо с мармалад и с помощта на хартията увиваме на руло.

Изчакваме рулото да изстине и го покриваме с шоколадов крем. Крема набраздяваме с вилица, за да се получи илюзия на дървена кора. Отгоре заснежаваме тук-там с пудра захар, която ръсим през сито.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало