Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. свинска мас
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. шипков мармалад
• 1 жълтък
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно с киселото мляко. Прибавяме маста, содата и брашното и омесваме меко тесто. Разделяме тестото на три топки и от всяка разточваме правоъгълна кора.
Намазваме всяка кора с шипков мармалад и поръсваме със смлени орехи. Нареждаме корите една върху друга върху памучна кърпа и с помощта на кърпата ги навиваме на руло.
Слагаме рулото в намаслена тавичка и го печем в умерено загрята фурна. Намазваме изпеченото руло с разбития жълтък и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...