Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 ябълки
• 1 к.ч. захар
• 1 щипка сол
• канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме кравето масло и изсипваме в него почистения и измит ориз. Като се запържи добавяме 2 и 1/2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим до набъбване.
В намазана с краве масло тавичка разстиламе половината от ориза. Върху него слагаме плънката от обелените и настръгани ябълки, смесени със захарта и канелата. Покриваме с останалия ориз и заливаме с разбитите яйца, прясното мляко и 2 с.л. захар.
Запичаме във фурната, докато порозовее.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...