Продукти:
• 750 г брашно
• 100 г захар
• 25 г мая
• 1 яйце
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 25 г стафиди
• 1 щипка сол
За плънката:
• 500 г извара
• 1 к.ч. изцедено кисело мляко
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 яйца
• 150 г стафиди
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с прясното мляко, прибавяме захарта, яйцето, маята, стафидите и солта. Омесваме добре тестото и оставяме да втасва.
В подходящ съд смесваме изварата, киселото мляко, маслото, яйцата, стафидите, захарта и канелата.
След 30 мин разточваме тестото на кора с дебелина 0,5 см. Отгоре разстиламе приготвената плънка и завиваме на руло.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...