Продукти:
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 120 г брашно
• 2 яйца
• 1 щипка сол
• 1/4 ч.л. сода бикарбонат
• 500 г цариградско грозде
• 30 г ситно счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половин пакетче масло в подходящ съд и прибавяме 80 г захар и счуканите орехи. Разбъркваме и прехвърляме в по-дълбок съд, който предварително сме намазали с масло. Отгоре разпределяме почистеното и измито цариградско грозде.
Разбиваме останалото масло на пяна заедно със 120 г пудра захар. Прибавяме разбитите яйца и брашното, пресято заедно със солта и содата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа върху гроздето.
Печем пудинга около 40 мин в слаба фурна. След това го обръщаме в чиния за сервиране, така че гроздето да остане отгоре.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...