Продукти:
• 4 яйца
• 60 г пудра захар
• 80 г смлени орехови ядки
• 250 г брашно
За крема:
• 150 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г шоколад печени бадеми за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре яйцата заедно със захарта. Прибавяме смлените орехови ядки, смесени с брашното. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване. Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.
Сипваме брашното за крема в млякото и варим, докато сместа се сгъсти, след което оставяме да изстине. Разбиваме маслото със захарта до побеляване и след това постепенно лъжичка по лъжичка при непрекъснато бъркане прибавяме изстиналата млечна смес.
Разделяме готовия крем на две части. Едната част оставяме бяла, а другата оцветяваме с шоколада, който сме разтворили в малко мляко.
Развиваме рулото, намазваме го със светлия крем и отново го завиваме. Отвън го намазваме с шоколадовия крем и го украсяваме с печени бадеми. Охлаждаме рулото няколко часа и след това поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...