Продукти:
• 3 средно големи дюли
• 2-3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 5 с.л. счукан сухар
• 4 яйца
• галета за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците.
Обелваме дюлите, настъргваме ги и ги запържваме в разтопеното масло. Оставяме ги да изстинат и след това ги смесваме със захарта, счукания сухар и добре разбитите жълтъци. Накрая прибавяме лъжица по лъжица разбитите на гъст сняг белтъци, като внимателно разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма. Печем пудинга, докато започне да се отделя от формата. Поднасяме го поръсен с пудра захар.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...