Продукти:
• 300 г извара
• 3 с.л. заквасена сметана
• 30 г краве масло
• 3 яйца
• 1 с.л. пшенично брашно
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Два-три часа преди приготвяне на пудинга слагаме изварата в тензух и затискаме между две дъсчици, за да изтече суроватката. Прекарваме изварата през гъсто сито, прибавяме 20 г масло, сметаната, жълтъците от яйцата, посоляваме и разбъркваме добре.
Половин час преди поднасянето добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, пресятите пшенично и царевично брашно и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма за пудинг. Печем в умерена фурна 20-30 мин. Проверяваме готовността на пудинга с клечка за зъби. Поднасяме го със сметана.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...