Кулинарни рецепти » Пудинг с извара

 Пудинг с извара

Продукти:

• 300 г извара
• 3 с.л. заквасена сметана
• 30 г краве масло
• 3 яйца
• 1 с.л. пшенично брашно
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Два-три часа преди приготвяне на пудинга слагаме изварата в тензух и затискаме между две дъсчици, за да изтече суроватката. Прекарваме изварата през гъсто сито, прибавяме 20 г масло, сметаната, жълтъците от яйцата, посоляваме и разбъркваме добре.

Половин час преди поднасянето добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, пресятите пшенично и царевично брашно и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма за пудинг. Печем в умерена фурна 20-30 мин. Проверяваме готовността на пудинга с клечка за зъби. Поднасяме го със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало