Кулинарни рецепти » Торта Калина

 Торта Калина

Продукти:

• 8 яйца
• 250 г захар
• 250 г смлени ядки
• 1 портокал
• 20-30 г настърган шоколад

За глазурата:

• 1 пакетче краве масло
• 40-50 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме ядките, настъргания шоколад, обеления и ситно нарязан портокал заедно с настърганата му кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна около 40 мин.

Изчакваме тортата да изстине и я обръщаме в поднос. Стопяваме шоколада и маслото на водна баня. Заливаме тортата с тази глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало