Кулинарни рецепти » Торта Линц

 Торта Линц

Продукти:

• 350 г краве масло
• 120 г бадеми
• 180 г захар
• 400 г брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 1 кръгла вафлена кора
• 1 ванилия
• мармелад
• портокалова кора

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло със захарта до получаване на пяна. Прибавяме яйцето и жълтъка и продължаваме да бием. След малко прибавяме попарените, обелени и ситно начукани бадеми, брашното, пресято с ванилията, и ситно настърганата портокалова кора.

Разстиламе половината от сместа във форма за торта, отгоре слагаме вафлената кора, обилно намазана с мармалад от малини или от френско грозде. От останалото тесто приготвяме звездички, с които украсяваме тортата. Накрая поръсваме с попарени, обелени и нарязани бадеми и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало