Кулинарни рецепти » Торта с череши

 Торта с череши

Продукти:

• 700-800 г череши
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1-2 щипки канела
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме около 10-15 мин полуразтопеното масло заедно със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и бием още 5-10 мин. Накрая прибавяме толкова брашно, че да се получи умерено твърдо тесто. Половината тесто разточваме и слагаме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.

Изчистваме черешите, нареждаме ги върху тестото и поръсваме със счукания сухар, размесен с канелата. С останалото тесто правим решетка върху плодовете. Печем тортата в умерено силна фурна. Още топла я поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало