Кулинарни рецепти » Торта Александър

 Торта Александър

Продукти:

• 250 г брашно
• 250 г смлени бадеми
• 250 г масло или маргарин
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. млян карамфил
• 1 ч.л. канела
• 1 щипка сол
• кората от 1/2 лимон
• 1 яйце

За гарниране:

• 450 г малинов конфитюр
• 2 листа желатин
• 40 мл малинов ликьор
• 500 г сметана
• 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От продуктите замесваме тесто, което разделяме на 3 части, оставяме да почива 1 час и изпичаме в кръгла форма 3 блата. Намазваме изстиналите платки с конфитюр от малини и ги слепваме.

Накисваме желатина в студена вода. След като омекне, отцеждаме и смесваме с ликьора. Загряваме, докато желатинът се разтопи. Разбиваме сметаната със захарта, прибавяме желатина и с получения крем заливаме тортата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало