Продукти:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 8 яйца
• 1 ванилия
• 1 ч.л. смляно кафе
• 50 г натурален шоколад
• 3 ч.ч. смлени орехови ядки
• 40 г бишкоти
• 100 г млечен шоколад за глазура
За крема:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 пакетчета краве масло
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• 5 жълтъка
• 2 с.л. нишесте
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията на гъста маса. Прибавяме смляното кафе, настъргания шоколад, разбитите на твърд сняг белтъци, орехите и настърганите бишкоти. Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печем на слаба фурна около 1 час. Оставяме готовата торта да изстине и я разрязваме на надлъжно на три части.
В дълбок съд разбиваме на пяна жълтъците за крема заедно с захарта, ванилията и нишестето. Прибавяме млякото и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Отделно разбиваме маслото и постепенно прибавяме към изстиналия крем. Оставяме получената смес да престои 1 час в хладилник, след което отново разбиваме с миксер.
Намазваме между частите на тортата с крем, а след това със същия крем намазваме тортата отгоре и отстрани. Накрая поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...