Кулинарни рецепти » Орехова торта с кафе и бишкоти

 Орехова торта с кафе и бишкоти

Продукти:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 8 яйца
• 1 ванилия
• 1 ч.л. смляно кафе
• 50 г натурален шоколад
• 3 ч.ч. смлени орехови ядки
• 40 г бишкоти
• 100 г млечен шоколад за глазура

За крема:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 пакетчета краве масло
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• 5 жълтъка
• 2 с.л. нишесте
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията на гъста маса. Прибавяме смляното кафе, настъргания шоколад, разбитите на твърд сняг белтъци, орехите и настърганите бишкоти. Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печем на слаба фурна около 1 час. Оставяме готовата торта да изстине и я разрязваме на надлъжно на три части.

В дълбок съд разбиваме на пяна жълтъците за крема заедно с захарта, ванилията и нишестето. Прибавяме млякото и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Отделно разбиваме маслото и постепенно прибавяме към изстиналия крем. Оставяме получената смес да престои 1 час в хладилник, след което отново разбиваме с миксер.

Намазваме между частите на тортата с крем, а след това със същия крем намазваме тортата отгоре и отстрани. Накрая поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало