Продукти:
• 1 компот от ананас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 4 яйца
• 1 кофичка сметана
• ароматизатор
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото на дъното на тавата. След като отново се втвърди нареждаме плодовете от компота плътно един до друг.
В отделен съд разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното и изливаме получената смес върху плодовете и печем на умерена фурна. Още топла, изсипваме тортата в подходящ съд и заливаме със сока от компота (но след като изстине).
Разбиваме сметаната с пудра захар на вкус, прибавяме ароматизатор и заливаме тортата. Вместо сметана можем да използваме изцедено кисело мляко.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...