Продукти за тъмното тесто: 
•	6 яйца
•	6 с.л. захар
•	5 с.л. брашно
•	4 с.л. смлени орехови ядки
•	2 с.л. какао
За пандишпановото тесто: 
•	4 яйца
•	4 с.л. захар
•	4 с.л. брашно
За тъмния крем: 
•	200 г смлени орехови ядки
•	5-6 с.л. прясно мляко
•	5-6 с.л. захар
•	половин пакетче краве масло
•	40 г натурален шоколад
За белия крем: 
•	500 мл прясно мляко
•	4 с.л. оризово брашно
•	1 1/2 пакетче краве масло
•	5-6 с.л. захар
Начин на приготвяне:
ТЪМНО ТЕСТО: Разбиваме на гъста пяна яйцата със захарта. Прибавяме пресятото с какаото брашно и смлените орехови ядки. Разбъркваме леко сместа, изсипваме я в намаслена форма и изпичаме блата в умерена фурна.
ПАНДИШПАНОВО ТЕСТО: Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното и изсипваме в правоъгълна тавичка. Изпичаме блата и, докато е още топъл, го навиваме на руло.
БЯЛ КРЕМ: Сваряваме крем от млякото, захарта и брашното. Разбиваме маслото на пухкава пяна. Отделяме малко за украса, а останалата част прибавяме към млечната смес.
ТЪМЕН КРЕМ: Загряваме млякото и сипваме в него захарта и настъргания шоколад. Варим при непрекъснато бъркане, докато се разтворят в млякото. Прибавяме смлените орехови ядки, отстраняваме от огъня и разбъркваме добре. Изчакваме да изстине и смесваме с разбитото на пяна масло.
Разрязваме хоризонтално на две изстиналото тъмно тесто. Намазваме първата платка с половината от белия крем. Развиваме рулото, намазваме го с половината от тъмния крем и го нарязваме на ленти с ширина около 2 см. Увиваме ги на охлюви и ги нареждаме върху тъмната платка, като започнем от средата. Трябва да покрием цялата платка. Намазваме върху охлювите част от останалия бял крем и покриваме с втората тъмна платка. Намазваме така приготвената торта отстрани с бял крем, а отгоре – с останалия тъмен крем. С помощта на прав шприц украсяваме с отделеното масло.
 
              Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
 
              Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...