Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. пудра захар
• 1 яйце
• 1-2 ванилии
За плънката:
• 6 яйца
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• кората и сока от 4 лимона
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с ванилията в широка купа, прибавяме маслото и бъркаме, докато получим трохи. Прибавяме захарта, яйцата и 1 с.л. студена вода и замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кръгла кора, която слагаме в намаслена тавичка, така че кората да покрие и стените на тавичката. Покриваме с алуминиево фолио и печем 10 мин в предварително загрята умерена фурна.
Сипваме яйцата, захарта и маслото за пълнежа в тенджера и ги разбъркваме върху огъня. Когато получим еднородна смес, прибавяме лимоновия сок и настърганата лимонова кора и продължаваме да бъркаме върху огъня, докато кремът се сгъсти. Тогава го изсипваме върху блата, така че да напълним тавичката, и печем още 20 мин във фурната.
Изваждаме готовата торта, изчакваме да се охлади и обилно я поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...