Кулинарни рецепти » Лимонено-маслена крем торта

 Лимонено-маслена крем торта

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. пудра захар
• 1 яйце
• 1-2 ванилии

За плънката:

• 6 яйца
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• кората и сока от 4 лимона
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното заедно с ванилията в широка купа, прибавяме маслото и бъркаме, докато получим трохи. Прибавяме захарта, яйцата и 1 с.л. студена вода и замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кръгла кора, която слагаме в намаслена тавичка, така че кората да покрие и стените на тавичката. Покриваме с алуминиево фолио и печем 10 мин в предварително загрята умерена фурна.

Сипваме яйцата, захарта и маслото за пълнежа в тенджера и ги разбъркваме върху огъня. Когато получим еднородна смес, прибавяме лимоновия сок и настърганата лимонова кора и продължаваме да бъркаме върху огъня, докато кремът се сгъсти. Тогава го изсипваме върху блата, така че да напълним тавичката, и печем още 20 мин във фурната.

Изваждаме готовата торта, изчакваме да се охлади и обилно я поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало