Продукти:
• 500 г круши
• 2 ч.ч. брашно
• 150 г краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 яйца
• 3 белтъка
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме в продължение на 10-15 мин маслото заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Последователно прибавяме яйцата и брашното, което сме пресяли с бакпулвера и ванилията. Разбиваме, докато получим гладко тесто, което изсипваме в намаслена и набрашнена форма за торта. Изтегляме краищата на тестото, за да се образува ръбче по стената на формата.
Изпичаме блата и го покриваме с нарязаните на тънки филийки круши. Отгоре намазваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар. Връщаме тортата отново във фурната и печем, докато порозовее белтъкът.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...