Продукти:
• 250 г захар
• 6 яйца
• 1 лимон
• 3 винени чашки счукана галета
Начин на приготвяне:
Бием жълтъците със захарта до побеляване. Сипваме в тях прецедения сок на лимона и настърганата на ситно ренде кора. Избитите на твърд сняг белтъци прибавяме лъжица по лъжица, а след тях в сместа сипваме счуканата и пресята галета. Печем в затоплена умерена фурна.
Изстиналата торта наръсваме с пудра захар и поднасяме с плодов сироп.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...