Продукти:
• 8 яйца
• 8 с.л. захар
• 250 г смлени орехови яйки
• 100 г шоколад
За гриляжа:
• 250 г захар
• 250 г запечени бадеми
• 1 ч.л. лимонов сок
За крема:
• 4 жълтъка
• 4 с.л. захар
• 1 к.ч. силно черно кафе
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разделяме яйцата за блата на жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците много добре заедно със захарта. Прибавяме запечените орехи и настъргания шоколад, разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в намаслена и покрита с хартия тавичка и изпичаме в умерена фурна.
Изсипваме захарта за гриляжа в сух съд и я разтопяваме на силен огън, докато стане кафява. Прибавяме натрошените бадеми и лимоновия сок, държим още малко на огъня. После разстиламе върху намаслена повърхност и заглаждаме отгоре.
Разбиваме жълтъците за крема заедно със захарта. Прибавяме кафето и варим на водна баня, докато се сгъстят. Тогава смесваме с разбитото масло и 150 г натрошен гриляж.
Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и намазваме между тях с крема. Намазваме отвън цялата торта с крема и украсяваме с останалия гриляж, нарязан на квадратчета.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...