Кулинарни рецепти » Торта с компот

 Торта с компот

Продукти:

• 5 яйца
• 2 к.ч. пудра захар
• 1 к.ч. грис
• 1 к.ч. брашно
• 250 г кристална захар
• 1-2 ванилии
• 1 с.л. светъл ром
• 1 компот
• 2 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от пудрата захар, докато сместа побелее и се сгъсти. Разбъркваме добре гриса с брашното и ги прибавяме при непрекъснато леко бъркане към яйцата. Изсипваме сместа във форма за торта, покрита с намаслена хартия.

Печем в умерено силна фурна, като през първите 20 минути не отваряме фурната, за да не спадне тестото от нахлуването на хладния въздух. Опеченото тесто обръщаме в чиния и веднага отстраняваме хартията.

Сваряваме сироп /за около 5-10 мин/ от разтворената в 1 1/2 ч.ч. вода кристална захар. Оставяме сиропа да се охлади 5-10 мин, прибавяме ванилията и рома, разбъркваме и заливаме блата.

Отцеждаме добре плодовете от компота, ако е необходимо нарязваме по-едрите, и ги нареждаме върху тортата. Разбиваме белтъците на сняг с останалата пудра захар и покриваме тортата с получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало