Кулинарни рецепти » Неделна торта

 Неделна торта

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 100 г нишесте
• 2 с.л. какао

За крема:

• 300 г краве масло
• 300 г пудра захар
• 300 мл прясно мляко
• 2 белтъка
• 1 ванилия
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след което прибавяме нишестето и какаото. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в по-голяма тортена форма, покрита с намаслена хартия. Печем блата в умерена фурна.

Разбиваме белтъците за крема на сняг. Отделно разтваряме захарта в млякото и прибавяме разбитите белтъци. Слагаме на огъня и бъркаме непрекъснато, докато сместа заври. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме още 5 мин, след което оставяме да изстине.

Разбиваме маслото на пяна, прибавяме разтопения шоколад и ванилията. След това смесваме двата крема и разбъркваме много добре.

Разрязваме блата на три части, които слепваме с крем. Отгоре и отстрани също намазваме тортата с крем. Украсяваме я по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало