Кулинарни рецепти » Неделна торта

 Неделна торта

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 100 г нишесте
• 2 с.л. какао

За крема:

• 300 г краве масло
• 300 г пудра захар
• 300 мл прясно мляко
• 2 белтъка
• 1 ванилия
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след което прибавяме нишестето и какаото. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в по-голяма тортена форма, покрита с намаслена хартия. Печем блата в умерена фурна.

Разбиваме белтъците за крема на сняг. Отделно разтваряме захарта в млякото и прибавяме разбитите белтъци. Слагаме на огъня и бъркаме непрекъснато, докато сместа заври. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме още 5 мин, след което оставяме да изстине.

Разбиваме маслото на пяна, прибавяме разтопения шоколад и ванилията. След това смесваме двата крема и разбъркваме много добре.

Разрязваме блата на три части, които слепваме с крем. Отгоре и отстрани също намазваме тортата с крем. Украсяваме я по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало