Кулинарни рецепти » Торта Гараш

 Торта Гараш

Продукти:

• 7 яйца
• 300 г захар
• 2 пакетчета краве масло
• 2 с.л. какао
• 3 ч.ч. смлени орехи
• 50 г шоколад или печени бадеми за гарниране

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме добре маслото със захарта. Един по един прибавяме отделените жълтъци, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и какаото.

Отделяме половината от сместа за крем. В другата половина прибавяме смлените орехи и при леко разбъркване - разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно форма и печем в умерена фурна около 30 мин.

Изваждаме от формата в тортена чиния, намазваме изпечения блат отгоре и отстрани с предварително отделения крем. Украсяваме с настърган шоколад, с печени и счукани бадеми или с едро смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало