Кулинарни рецепти » Торта Гараш

 Торта Гараш

Продукти:

• 7 яйца
• 300 г захар
• 2 пакетчета краве масло
• 2 с.л. какао
• 3 ч.ч. смлени орехи
• 50 г шоколад или печени бадеми за гарниране

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме добре маслото със захарта. Един по един прибавяме отделените жълтъци, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и какаото.

Отделяме половината от сместа за крем. В другата половина прибавяме смлените орехи и при леко разбъркване - разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно форма и печем в умерена фурна около 30 мин.

Изваждаме от формата в тортена чиния, намазваме изпечения блат отгоре и отстрани с предварително отделения крем. Украсяваме с настърган шоколад, с печени и счукани бадеми или с едро смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало