Кулинарни рецепти » Торта Ренате

 Торта Ренате

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г пудра захар
• 200 г брашно
• 200 г орехови ядки
• 3 с.л. галета
• 1 бучка краве масло
• 2 с.л. какао

За крема:

• 300 г краве масло
• 500 г пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме жълтъците с по-голямата част от захарта. Съединяваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар.

Разделяме сместа на две части. Към едната добавяме брашното. Изпичаме полученото леко тесто в тортена форма. Към втората част добавяме смлените орехови ядки, галетата и какаото. Също изпичаме в тортена форма. Всеки един от изпечените, различни по цвят блатове разделяме на две части.

Разбиваме маслото за крема на пяна. Слагаме захарта и ванилията. Също разделяме крема на две. Оставяме едната част бяла, а към другата слагаме разтопен на пара шоколад. Съединяваме светлите блатове с тъмен шоколадов крем, а тъмните - със светъл крем.

Слагаме блатовете един върху друг, изравняваме ги и мажем тортата с един от кремовете. Гарнираме с плодове от сладко - кайсии, ягоди, смокини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало