Кулинарни рецепти » Сиропирана орехова торта с бяла глазура

 Сиропирана орехова торта с бяла глазура

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 с.л. счукан сухар
• 6 с.л. смлени орехи
• 1 с.л. ром /коняк/

За сиропа:

• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л.ром /коняк/

За глазурата:

• 2 белтъка
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.л. лимонов сок
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване (15 - 20 мин) яйцата със захарта и прибавяме последователно бакпулвера, счукания сухар, смлените орехи и рома. Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена и набрашнена форма за торта.

Печем блата в умерено силна фурна. Обръщаме го в подходяща чиния и след като изстине го набождаме с игла.

Приготвяме не много гъст сироп от захарта, водата и рома и заливаме блата. Покриваме тортата с бяла глазура, приготвена от белтъците, разбити със захарта, лимоновия сок и ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало