Кулинарни рецепти » Торта с вишни

 Торта с вишни

Продукти:

• 125 г краве масло
• 1 ч. ч. пудра захар
• 2 яйца
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 ч. ч. сметана (или прясно мляко)
• 2 ч. ч. брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 500 г вишни (почистени от костилките)
• пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото на крем заедно със захарта, настърганата кора от лимон и жълтъците от яйцата, прибавени един по един. Добавяме лъжица по лъжица сметаната (прясното мляко) и брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркваме много добре сместа. Накрая прибавяме белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар, която прибавяме на 3 пъти чрез ръсене, при постоянно разбиване.

Разбъркваме внимателно тестото, докато стане на еднородна смес. Изсипваме го в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма, изравняваме го и отгоре нареждаме вишните (нагъсто). Печем тортата в силно загрята фурна до зачервяване. Докато е топла я наръсваме с пудра захар. Нарязваме я, когато изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало