Кулинарни рецепти » Торта Даниела

 Торта Даниела

Продукти:

• 400 г орехови ядки (лешници)
• 50 г натурален шоколад
• 1 ванилия
• 1 лимон
• 50 г нишесте
• 10 яйца
• 30 г захар
• 200 г конфитюр от боровинки или малини
• 500 г отцедено кисело мляко
• 50 г пудра захар
• 25 г нарязани захаросани смокини
• шоколадови бонбони във форма на сърце

Начин на приготвяне:

Изпичаме леко ореховите ядки, смиламе ги, смесваме ги с настъргания шоколад, кората от лимона, ванилията и нишестето. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на крем заедно със захарта. Внимателно съединаваме с разбитите на сняг белтъци. Прибавяме сместа от орехи и нишесте, разбъркваме и изсипваме сместа във форма за торта, която предварително сме покрили с алуминиево фолио.

Изпичаме блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две части. Слепваме двата блата с конфитюра, а отгоре и отстрани намазваме с разбитото кисело мляко. Оформяме по периферията на тортата ръбче от ситно нарязани смокини и украсяваме с бонбони във формата на сърце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало