Кулинарни рецепти » Торта Даниела

 Торта Даниела

Продукти:

• 400 г орехови ядки (лешници)
• 50 г натурален шоколад
• 1 ванилия
• 1 лимон
• 50 г нишесте
• 10 яйца
• 30 г захар
• 200 г конфитюр от боровинки или малини
• 500 г отцедено кисело мляко
• 50 г пудра захар
• 25 г нарязани захаросани смокини
• шоколадови бонбони във форма на сърце

Начин на приготвяне:

Изпичаме леко ореховите ядки, смиламе ги, смесваме ги с настъргания шоколад, кората от лимона, ванилията и нишестето. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на крем заедно със захарта. Внимателно съединаваме с разбитите на сняг белтъци. Прибавяме сместа от орехи и нишесте, разбъркваме и изсипваме сместа във форма за торта, която предварително сме покрили с алуминиево фолио.

Изпичаме блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две части. Слепваме двата блата с конфитюра, а отгоре и отстрани намазваме с разбитото кисело мляко. Оформяме по периферията на тортата ръбче от ситно нарязани смокини и украсяваме с бонбони във формата на сърце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало