Кулинарни рецепти » Торта с готови ореховки

 Торта с готови ореховки

Продукти:

• 30 средно големи ореховки
• 250 мл прясно мляко
• 250 г пудра захар
• 3 яйца
• 200 г краве масло
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.ч. сварено какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на топло, докато побелеят. Размиваме нишестето в малко мляко и с останалото го сваряваме на гладък крем. Бъркаме, докато кремът изстине.

Разбиваме омекналото на стайна температура масло на пухкава смес и постепенно, без да прекъсваме биенето, прибавяме яйчения и млечния крем. Разделяме крема на три части, като едната част е повече – за отгоре.

Прецеждаме свареното какао и го оставяме да изстине. Топим всяка ореховка в какаото като оформяме 3 кръгли тортени пласта. Всеки пласт мажем с крем. Последният пласт ореховки подреждаме с долната страна нагоре, за да стане повърхността на тортата гладка. Покриваме с последния крем, заглаждаме повърхността с нож и поръсваме с настърган шоколад, кокосови стърготини или какаови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало