Продукти:
• 250 г грах
• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. галета
• 1 бакпулвер
• желе от кайсии (или друг плод)
• разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Сваряваме и пасираме граха (можем и да го прекараме през гевгир). Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем на 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и поливаме с шоколад.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...