Кулинарни рецепти » Торта с диня и сметана

 Торта с диня и сметана

Продукти:

• 1 готов блат
• 1 кофичка течна сметана
• 2 пакетчета желатин
• 1 к.ч. нарязани, отцедени кубченца от диня
• 1 к.ч. микс от други плодове
• 1 к.ч. пудра захар
• 2-4 с.л. настърган на едро бял шоколад
• алкохол

Начин на приготвяне:

Всички плодове оставяме в подходящ сладък алкохол, за да придобият по-фин аромат и да омекнат. Оставяме ги, а през това време разбъркваме желатина с хладка вода и щом набъбне,слагаме на водна баня. Бием сметаната със захарта на водна баня. Объркваме всичко и прибавяме половината плодове за гарниране отгоре.

Издълбаваме внимателно блата и го напръскваме с нещо по наш избор: мляко, сок от компот, разреден ром със сироп и т.н. Пълним блата с обърканата смес, добавяме малко и от хлебните трохи, леко заравняваме, прибираме във фризера за около 1 час, след което гарнираме със заделените плодове, връщаме на хладно, но вече в хладилника. При сервиране наръсваме с настъргания шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало