Продукти:
• 1 готов блат
• 1 кофичка течна сметана
• 2 пакетчета желатин
• 1 к.ч. нарязани, отцедени кубченца от диня
• 1 к.ч. микс от други плодове
• 1 к.ч. пудра захар
• 2-4 с.л. настърган на едро бял шоколад
• алкохол
Начин на приготвяне:
Всички плодове оставяме в подходящ сладък алкохол, за да придобият по-фин аромат и да омекнат. Оставяме ги, а през това време разбъркваме желатина с хладка вода и щом набъбне,слагаме на водна баня. Бием сметаната със захарта на водна баня. Объркваме всичко и прибавяме половината плодове за гарниране отгоре.
Издълбаваме внимателно блата и го напръскваме с нещо по наш избор: мляко, сок от компот, разреден ром със сироп и т.н. Пълним блата с обърканата смес, добавяме малко и от хлебните трохи, леко заравняваме, прибираме във фризера за около 1 час, след което гарнираме със заделените плодове, връщаме на хладно, но вече в хладилника. При сервиране наръсваме с настъргания шоколад.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...